22.03.2019

Ταξίδι με το πλοίο: O απόλυτος οδηγός!

22.03.2019

Το πρώτο στάδιο της οργάνωσης ενός ταξιδιού με το πλοίο είναι το κλείσιμο των εισιτηρίων. Το δεύτερο είναι να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες, ώστε να έχετε ένα όμορφο και άνετο ταξίδι με τη Minoan Lines.

Κλείσατε ή ετοιμάζεστε να κλείσετε τα εισιτήριά σας για έναν από τους μαγευτικούς προορισμούς της Minoan Lines και δεν βλέπετε την ώρα να ταξιδέψετε με το πλοίο; Σας καταλαβαίνουμε!

Όσο μετράτε αντίστροφα τις ημέρες για να βρεθείτε στο λιμάνι αναχώρησής σας, μπορείτε να λύσετε τυχόν απορίες σχετικά με το ταξίδι σας, αλλά και να ανακαλύψετε τρόπους για να απολαύσετε την παραμονή σας στο πλοίο, όσο το δυνατόν περισσότερο!

cta


 
Περιεχόμενα:

5 Συχνές ερωτήσεις για το ταξίδι με τα πλοία της Minoan Lines

Πόση ώρα πριν ταξιδέψω πρέπει να βρίσκομαι στο λιμάνι αναχώρησης;

Για τα δρομολόγια εξωτερικού, θα πρέπει να βρίσκεστε στο πλοίο 2 ώρες πριν την αναχώρησή του. Εάν ταξιδεύετε σε δρομολόγιο εσωτερικού μπορείτε να επιβιβαστείτε στο πλοίο έως και 3 ώρες πριν την αναχώρησή του

Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να βρίσκεστε στο λιμάνι αναχώρησης το αργότερο 1 ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Πώς μπορώ να φτάσω στο λιμάνι από το οποίο αναχωρώ;

Μπορείτε να βρείτε το ακριβές GPS location των κεντρικών/λιμενικών πρακτορείων της Minoan Lines εδώ. Επιλέξτε το γραφείο που ψάχνετε και πατήστε  “View in map”.

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα λιμάνια αναχώρησης εδώ:

 • Λιμάνι Πάτρας (link)

 • Λιμάνι Ηγουμενίτσας (link)

 • Λιμάνι Αγκώνας (link)

 • Λιμάνι Βενετίας (link)

 • Λιμάνι Χανίων

 • Λιμάνι Ηρακλείου (link)

 • Λιμάνι Πειραιά (link)

Xάρτης Λιμενικoύ Γραφείου (Αναχωρήσεις για Ηράκλειο)

Χάρτης Λιμενικού Γραφείου (Αναχωρήσεις για Χανιά)

 • Λιμάνι Σαντορίνης (link)

 • Λιμάνι Πάρου

 • Λιμάνι Ίου

 • Λιμάνι Μυκόνου

 • Λιμάνι Κέρκυρας

Χρειάζομαι διαβατήριο για ταξίδι στο εξωτερικό;

Στα δρομολόγια του εξωτερικού (Ελλάδα - Ιταλία) για τους επιβάτες - πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση διαβατηρίου. Συνίσταται, όμως, πάντα να έχετε μαζί σας κάποιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς σας.

Στους επιβάτες- πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης το διαβατήριο είναι υποχρεωτικό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην πρεσβεία της χώρας που πρόκειται να επισκεφτείτε.

Τι συμβαίνει εάν ακυρωθεί ή καθυστερήσει ο απόπλους;

H Minoan Lines δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστέρηση του δρομολογίου ή απαγόρευση του απόπλου, που οφείλεται σε κακές καιρικές συνθήκες ή εντολές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ή των Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να γίνει εξαργύρωση των εισιτηρίων στα Κεντρικά Πρακτορεία ή στο πρακτορείο έκδοσης τους, με την προσκόμιση ολόκληρου του εισιτηρίου.

Οι επιβάτες που έχουν ήδη επιβιβαστεί πρέπει να φροντίσουν πριν αποβιβαστούν να παραλάβουν από το λογιστήριο του πλοίου το απόκομμα του ελέγχου που έχει κρατηθεί κατά το check in.

Πώς γίνεται ένα εισιτήριο Open και για πόσο καιρό ισχύει;

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε είτε με το πρακτορείο το οποίο το εξέδωσε είτε με κεντρικό ή λιμενικό πρακτορείο της Minoan Lines πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Σε περίπτωση που η κράτηση έχει γίνει από το www.minoan.gr απλά στέλνετε ένα email στο internet@minoan.gr με τον κωδικό της κράτησης και το αίτημα να γίνει open.

Τα Open εισιτήρια ισχύουν για ένα έτος από την ημερομηνία ταξιδιού, εφόσον αυτή αναγράφεται. Εάν δεν αναγράφεται, ισχύουν για ένα έτος από την ημερομηνία έκδοσης.

Πάρτε μια γεύση από τα πλοία μας με μια online virtual περιήγηση!

Ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε με ένα από τα cruise ή catamaran ferries της Minoan Lines; Επισκεφτείτε πριν από το ταξίδι σας, το πολυτελές catamaran SANTORINI PALACE, που δραστηριοποιείται στη Γραμμή Κυκλάδων ή το cruise ferry H/S/F KNOSSOS PALACE, που δραστηριοποιείται στη Γραμμή Κρήτης. 

Κύριο μέλημά μας στη Minoan Lines είναι να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες μια ευχάριστη και πολυτελή εμπειρία, έτσι ώστε να μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ταξίδι τους. Άλλωστε, το ταξίδι ξεκινά από το πλοίο!

Αν έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι από την Κρήτη (Ηράκλειο) στα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα νησιά των Κυκλάδων (Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Μύκονο) θα απολαύσετε την πολυτέλεια και την ταχύτητα, ταξιδεύοντας με το υπερσύγχρονο SANTORINI PALACE.  Σε 2 ώρες από το Ηράκλειο μπορείτε να βρεθείτε στην χιλιοφωτογραφισμένη Σαντορίνη, ενώ η κοσμοπολίτικη Μύκονος απέχει μόλις 4 ώρες! Στα άνετα σαλόνια με τα καθίσματα αεροπορικού τύπου ή τα πολυτελή VIP θα απολαύσετε πραγματικά το ταξίδι σας, ενώ στα bars του πλοίου θα δοκιμάσετε εκλεκτά ροφήματα και σνακ. Για τις αγορές σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα του πλοίου. Περιηγηθείτε εικονικά στους χώρους του SANTORINI PALACE εδώ.

Αν πάλι έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Κρήτη προς τον Πειραιά ή αντίστροφα, στο Η/S/F KNOSSOS PALACE θα νιώσετε πραγματικά σαν βασιλιάδες. Το προσωπικό θα φροντίσει ώστε να μη σας λείψει τίποτα, ενώ οι χώροι του πλοίου είναι ειδικά διαμορφωμένοι έτσι ώστε να μπορέσετε να χαλαρώσετε διαβάζοντας το βιβλίο σας, να αποκοιμηθείτε με τον ήχο της θάλασσας ακόμα και να απολαύσετε το ποτό ή το φαγητό σας. Όταν έρθει η ώρα του ύπνου, η καμπίνα σας θα σας περιμένει! Περιηγηθείτε εικονικά στους χώρους του H/S/F KNOSSOS PALACE εδώ.

5 Τρόποι να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας στο πλοίο στις Γραμμές Κρήτης, Κυκλάδων και Αδριατικής

Εάν ταξιδεύετε από/προς το Ηράκλειο, τα Χανιά, τις Κυκλάδες ή την Ιταλία σημαίνει ότι θα περάσετε αρκετές ώρες στο πλοίο. Ευκαιρία λοιπόν να χαλαρώσετε και να περάσετε τον χρόνο σας δημιουργικά: 

 1. διαβάζοντας ένα βιβλίο, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα από τα καταστήματά μας
 2. επιλέγοντας μοναδικά δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας από το Εμπορικό Κέντρο του πλοίου στις Γραμμές Κρήτης και Αδριατικής ή από κατάστημα του πλοίου εάν ταξιδεύετε με το SANTORINI PALACE
 3. δοκιμάζοντας νέες γεύσεις στα εστιατόρια À la Carte ή Self Service, αν ταξιδεύετε στις Γραμμές Κρήτης και Αδριατικής
 4. απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα με ένα ποτό, καφέ ή γλυκό στα Bars του πλοίου ή στο κατάστρωμα, στις Γραμμές Κρήτης και Αδριατικής
 5. σερφάροντας στο Internet μέσω του ασύρματου δικτύου Wi-Fi (ενημερωθείτε για τις χρεώσεις από τη ρεσεψιόν του πλοίου)

Με την κάρτα Bonus Club απολαμβάνετε ειδικές εκπτώσεις, τόσο στα καταστήματα των πλοίων όσο και στα εστιατόρια και τα Bars και συλλέγετε πόντους, τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε εισιτήρια για επόμενα ταξίδια. Γι' αυτό, μην ξεχάσετε να την πάρετε μαζί σας!

Σας ευχόμαστε Καλό Ταξίδι!

Early Booking GR