5.03.2019

Κατοικίδια: Συμβουλές για Μεταφορά με Πλοίο

5.03.2019

Τα πλοία της Minoan Lines είναι pet friendly και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας με άνεση, ασφάλεια και χωρίς άγχος προς όλους τους προορισμούς μας.

Πρόκειται να ταξιδέψετε με το πλοίο μαζί με το κατοικίδιό σας; Δείτε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αυτό το ταξίδι μια ευχάριστη εμπειρία και για τους δύο!

Γνωρίζετε για τις pet friendly καμπίνες μας;

Στα δρομολόγια των Γραμμών Κρήτης και Ιταλίας διατίθενται pet friendly καμπίνες, όπου μπορείτε να έχετε μαζί το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Εάν κλείσετε τα εισιτήριά σας μέσω του Minoan Lines Online Booking συστήματος, επιλέξτε τη θέση με την ένδειξη "Pet Friendly", εναλλακτικά εάν κλείσετε μέσω πρακτορείου απλά αναφέρετε στον πράκτορα ότι θα ταξιδέψετε μαζί με το κατοικίδιό σας με την άνεση που προσφέρουν οι καμπίνες των πλοίων μας.

Πόσο κοστίζει το ταξίδι με το κατοικίδιο;

Το κόστος για τις pet friendly καμπίνες εξαρτάται από τον τύπο της καμπίνας και μπορείτε να το δείτε στο Minoan Lines Online Booking στο βήμα 2.

Εάν δεν επιλέξετε να ταξιδέψετε με καμπίνα, τότε δεν απαιτείται κάποιο εισιτήριο παρά μόνο τα έγγραφα που αναφέρονται παρακάτω.

pets

Οδηγίες για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων με τα πλοία της Minoan Lines

Εκτός από τις καμπίνες μας, καλό είναι να γνωρίζετε και για την πολιτική μεταφοράς κατοικιδίων με τα πλοία μας: 

 • Τα κατοικίδια πρέπει να είναι εμβολιασμένα και να συνοδεύονται από το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας/διαβατήριο, το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύεται στο πλήρωμα, πριν την είσοδο τους στο πλοίο.
   
 • Τα μικρόσωμα κατοικίδια (<10 kg) που μεταφέρονται εντός κλουβιού μεταφοράς μπορούν να παραμένουν εντός των ειδικά διαμορφωμένων θαλαμίσκων επιβατών (καμπίνες pet) ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά) στο κατάστρωμα του πλοίου (pet kennels). Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή τους εντός ή πλησίον χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κλπ.).  
   
 • Τα κατοικίδια που δεν βρίσκονται εντός καλαθιού μεταφοράς πρέπει υποχρεωτικά να είναι δεμένα με λουρί/αλυσίδα και να φέρουν φίμωτρο. Μπορούν να παραμένουν μόνο εντός των ειδικά διαμορφωμένων θαλαμίσκων επιβατών (καμπίνες pet) ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά - pet kennels) στο κατάστρωμα του πλοίου. Δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, ούτε εντός ή πλησίον χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κλπ.), παρά μόνο η διέλευση τους από σκάλες ή διαδρόμους κατά τη μεταφορά τους από και προς τους ανωτέρω ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
   
 • Οι σκύλοι βοήθειας (π.χ. οδηγοί τυφλών), εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, μπορούν να ταξιδεύουν, χωρίς κλουβί μεταφοράς και χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Οι σκύλοι βοηθείας μπορούν να συνοδεύουν τον κύριο τους στους χώρους ενδιαίτησης επιβατών εφόσον διαθέτουν σχετικά πιστοποιητικά.
   
 • Οι κάτοχοί των κατοικιδίων οφείλουν να φροντίζουν για την τροφή τους και την υγιεινή τους, είναι δε υπεύθυνοι για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές προκληθούν από αυτά.
   
 • Στο H/S/C SANTORINI PALACE, δεδομένης της κατηγορίας του, τα κατοικίδια μπορούν να ταξιδέψουν μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά - pet kennels).

Οι παραπάνω οδηγίες αφορούν τις ενέργειες που χρειάζεται να κάνετε προκειμένου να επιβιβαστείτε στο πλοίο μαζί με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε από πριν. Διαβάστε 5 tips για το πώς να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για το ταξίδι με το πλοίο.

Τώρα που λύσατε όλες τις απορίες σας για το ταξίδι με το πλοίο με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, τι μένει;

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία ταξιδιού με τη Minoan Lines και για τις τρέχουσες προσφορές μας σε ΗράκλειοΧανιάΚυκλάδες και Ιταλία και θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε μαζί με το κατοικίδιό σας σε ένα από τα επόμενα ταξίδια μας!