27.08.2019

Οι καλύτερες παραλίες των Χανίων

27.08.2019

Οι παραλίες των Χανίων θα σας συγκινήσουν. Κάποιες είναι πιο κοντά στα Χανιά, άλλες κάποια χιλιόμετρα παραπάνω. Όλες όμως είναι εξαίσια σμιλεμένες από τη φύση, με το μεράκι του Κρητικού αέρα και της θάλασσας. Απολαύστε τις!

Εάν βρεθείτε για διακοπές στα Χανιά, είναι σίγουρο ότι θα περάσετε αξέχαστες στιγμές. Με καλό φαγητό και επίσκεψη σε αμέτρητες γραφικές τοποθεσίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Διαβάστε και τις παραλίες που προτείνουμε για να είστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα για μπάνιο!

Φαλάσαρνα

Ξεκινήστε από τα Χανιά, με κατεύθυνση δυτική, συνεχίστε για 53 περίπου χιλιόμετρα και θα δείτε την πασίγνωστη παραλία Φαλάσαρνα, από τις καλύτερες όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Ευρώπης!

Φαλάσαρνα

Από την πλευρά της Κρήτης που σε μια νοητή ευθεία βλέπει Μάλτα, το απέραντο γαλάζιο, σε συνδυασμό με την χρυσή ψιλή άμμο, τα γαλαζοπράσινα νερά και την κρυστάλλινη θάλασσα, δικαίως φέρνουν τα Φαλάσαρνα στην κορυφή των παραλιών των Χανίων. Είναι οργανωμένη, μεγάλη σε έκταση και πανέμορφη.

Μπάλος

Μένοντας στη δυτική μεριά των Χανίων, περίπου 56 χιλιόμετρα από την πόλη, ανεβαίνουμε πάνω από τα Φαλάσαρνα, οδηγώντας προς την άκρη της δυτικότερης χερσονήσου της Κρήτης. Εκεί, διαγώνια απέναντι από τη Γραμβούσα, η φύση έχει εργαστεί ακούραστα για να δημιουργήσει ένα τοπίο μαγικό, εξωτικό, που προκαλεί δέος. Η παραλία του Μπάλου, καλλονή, με ψιλή άμμο και τιρκουάζ νερά, θα σας μείνει αξέχαστη. Θα βρείτε καντίνα και ομπρέλες για να μπορέσετε ακόμα πιο άνετα να απολαύσετε την ομορφιά.

Μπάλος

Χρυσή Ακτή

Ακριβώς δίπλα στα Χανιά, στα δυτικά της πόλης, βρίσκεται η παραλία Χρυσή Ακτή. Όπως μαρτυρά το όνομά της, η άμμος είναι χρυσή, τα νερά είναι ρηχά και έχει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ο επισκέπτης. Είναι ιδανική για οικογένειες και πολύ κοντά στην πόλη.

Χρυσή Ακτή

Πλατανιάς + Αγία Μαρίνα

Σε λιγότερο από 20 λεπτά από την πόλη των Χανίων, συναντάμε τις τουριστικές και κοσμοπολίτικες παραλίες του Πλατανιά και ακριβώς δίπλα της Αγίας Μαρίνας. Πλήρως εξοπλισμένες, με beach bars, θαλάσσια σπορ και μεγάλη προσφορά σε φαγητό και ποτό για διασκέδαση που κρατάει ολόκληρη την ημέρα.

Αγία Μαρίνα

Σεϊτάν λιμάνια

Ας πάμε τώρα ανατολικά των Χανίων, μετά το αεροδρόμιο, στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου. Αναζητάμε την περίφημη παραλία Σεϊτάν λιμάνια, ή παραλία Στεφάνου, όπως αλλιώς λέγεται. Η τοποθεσία είναι άγρια και πανέμορφη - μια λωρίδα θάλασσας εισέρχεται σε απόκρημνους ψηλούς βράχους, δημιουργώντας μια παραλία με άμμο και χαλίκι λίγο πιο ψηλά. Λόγω της στενής πρόσβασης στο νερό και της μορφολογίας του εδάφους, δημιουργείται αρκετά εύκολα συνωστισμός. Όμως, το τοπίο είναι μαγευτικό, τα χρώματα του νερού μεθυστικά και η εμπειρία αξίζει τον κόπο με το παραπάνω.

Σεϊτάν λιμάνια

Ελαφονήσι

Συνεχίζουμε στα νότια και δυτικά, όπου, μετά από 76 χιλιόμετρα από τα Χανιά, συναντάμε ροζ και λευκή αμμουδιά, τιρκουάζ νερά και κάποιους κέδρους διάσπαρτους, σε ένα φυσικό τοπίο που προκαλεί δέος από την ομορφιά. Το προστατευόμενο με Natura Ελαφονήσι θα συγκινήσει τον επισκέπτη όπως θα το πλησιάζει στρίβοντας ψηλά από το δρόμο, κι όσο θα κατηφορίζει προσεγγίζοντας τις λευκές λωρίδες γης που μπαίνουν στη γαλαζοπράσινη θάλασσα, η συγκίνηση θα μεγαλώνει. Και η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη.

Ελαφονήσι