10.04.2019

Νέος Διαγωνισμός: Μαντέψτε πού & κερδίστε ένα ταξίδι με Minoan Lines!

10.04.2019

Διαβάστε το άρθρο, βρείτε το μέρος στο οποίο διαδραματίζεται το πασχαλινό έθιμο της φωτογραφίας και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα ταξίδι με τη Minoan Lines.

Τα έθιμα του Πάσχα διαφέρουν ανά την Ελλάδα. Μπορείτε να μαντέψετε πού βρίσκεται το έθιμο που περιγράφεται παρακάτω; 

Βρίσκεστε σε ένα γραφικό μεσαιωνικό χωριό, που κάποτε αποτελούσε πρωτεύουσα. Είναι Μεγάλη Παρασκευή λίγο πριν ξεκινήσει η πομπή του Επιταφίου. Προσπεράστε τους αμπελώνες και τα εκκλησάκια για να γίνετε μάρτυρες του πιο κατανυκτικού θεάματος. 15.000 τενεκεδάκια, τα οποία έχουν τοποθετήσει οι κάτοικοι τις προηγούμενες ημέρες στις ταράτσες, τις αυλόπορτες, τους τρούλους των εκκλησιών και σε διάφορα άλλα σημεία του χωριού, θα ανάψουν για να φωτίσουν τη διαδρομή του Επιταφίου. Για τους τουρίστες που έχουν επισκεφτεί το νησί τις ημέρες του Πάσχα για να ανακαλύψουν τις ομορφιές της χαμένης Ατλαντίδας, αλλά και για τους ντόπιους αυτό το έθιμο είναι must. Τη θέα προς το φωτισμένο χωριό μπορείτε να την απολαύσετε από διάφορα σημεία, καθώς βρίσκεται πάνω σε πλαγιά.

Λόγω της τοποθεσίας του, αυτός ο παραδοσιακός οικισμός, που κάποτε υπήρξε και πρωτεύουσα, αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών και εκτός Πάσχα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα, αλλά και να δείτε τον ήλιο να βουτάει στη θάλασσα μακριά από την πολυκοσμία. Περπατήστε γύρω από το Ενετικό κάστρο, ανάμεσα στα σπίτια που το πλαισιώνουν- κάποια ακολουθούν την τοπική αρχιτεκτονική, ενώ άλλα παραμένουν κειμήλια μιας άλλης εποχής. Το λευκό των σπιτιών που έρχεται σε αντίθεση με το γαλάζιο του Αιγαίου και το γαλάζιο των τρούλων που σκεπάζουν τα εκκλησάκια, είναι μια εικόνα που θα σας ακολουθεί καθώς περιηγείστε σε αυτόν τον προορισμό, που κάθε χρόνο βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών στον κόσμο.

eastr

Μαντέψατε πού βρίσκεστε;

Συμπληρώστε την απάντηση, αναφέροντας μόνο το όνομα του προορισμού (π.χ. “Βενετία”) στον οποίο διαδραματίζεται το πασχαλινό έθιμο της φωτογραφίας, όπως και τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα (1) ταξίδι για δύο (2) άτομα στη Γραμμή Ηράκλειο - Κυκλάδες της Minoan Lines. Θα κληρωθούν 10 τυχεροί. Μπορεί να είστε ένας από αυτούς!

Σε ποιον προορισμό διαδραματίζεται το παραπάνω πασχαλινό έθιμο;

Ο διαγωνισμός έληξε. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες! Οι νικητές θα ανακοινωθούν σύντομα από τη σελίδα μας στο Facebook.