14.10.2019

Γιατί τα ταξίδια μας κάνουν καλό;

14.10.2019

Αυτό το συναίσθημα της ευτυχίας και της ολοκλήρωσης που νιώθετε μετά από κάθε ταξίδι, μικρής ή μεγάλης διάρκειας δεν είναι τυχαίο. Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα ταξίδια μας κάνουν καλό. Μάθετε γιατί.

Λέγεται ότι τα ταξίδια μάς κάνουν καλύτερους. Όλες οι εμπειρίες που βιώνουμε σε ένα ταξίδι, οι εικόνες, οι γεύσεις, οι ήχοι, είναι τόσο ισχυρές ώστε να μπορούν να επηρεάσουν τόσο την ψυχολογία μας όσο και την φυσική μας κατάσταση. Και το καλύτερο; Η θετική επίδραση που έχουν τα ταξίδια επάνω μας δεν σταματά μόλις επιστρέψουμε από τον προορισμό μας αλλά μας ακολουθεί για πάντα! 

Ο χρόνος και τα χρήματα είναι συχνά ανασταλτικός παράγoντας. Όμως, με καλό προγραμματισμό και σωστή ενημέρωση για διαθέσιμες προσφορές μπορείτε να βάλετε τα ταξίδια στο πρόγραμμα και να επισκεφτείτε τους προορισμούς που πάντα θέλατε, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δείτε παρακάτω 4 λόγους γιατί τα ταξίδια κάνουν καλό: 

1.Νιώθουμε καλύτερα.

Τα ταξίδια μάς βοηθούν να χαλαρώσουμε, να μειώσουμε τους ρυθμούς μας, να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα μας και το κυριότερο, να γυμναστούμε. Σκεφτείτε πόσες ώρες περνάτε καθημερινά σε μια καρέκλα γραφείου και πόσες ώρες ξοδεύετε περπατώντας όταν επισκέπτεστε ένα καινούργιο μέρος και αμέσως θα διαπιστώσετε το όφελος.

 greece

2.Αυξάνουν την ευφυΐα.

Τα ταξίδια ανοίγουν το μυαλό. Όχι μόνο με τη γνωριμία ενός νέου πολιτισμού και μιας διαφορετικής κουλτούρας από αυτή που έχουμε συνηθίσει αλλά και μέσω της γλώσσας. Σύμφωνα με τον Dan Roitman, εάν κάθε φορά που ταξιδεύετε σε μια ξένη χώρα προσθέτετε στο λεξιλόγιό σας νέες λέξεις, τότε θα διαπιστώσετε βελτιώσεις στις ικανότητες του εγκεφάλου σας. 

Εκτός από αυτό, τα ταξίδια είναι ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσουμε καλύτερα έναν νέο τόπο αλλά και τον εαυτό μας. Μέσα από τις επιλογές που θα κάνουμε, αλλά και μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις που πιθανό να αντιμετωπίσουμε, στο τέλος θα μάθουμε κάτι για τον εαυτό μας που δεν γνωρίζαμε.

3.Δοκιμάζουμε νέες γεύσεις!

Ακόμα κι αν φημίζεστε για τη μαγειρική σας, είναι πολύ διαφορετικό να δοκιμάζετε τοπικές σπεσιαλιτέ στον τόπο τους. Η πίτσα Ναπολιτάνα έχει άλλη γεύση αν τη φας στη Νάπολη όπως οι χοχλιοί έχουν άλλη γεύση αν τους φας στην Κρήτη. Τα τοπικά προϊόντα, ο τρόπος μαγειρέματος, οι οικογενειακές συνταγές που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά, αλλά και η ατμόσφαιρα, όλα, συμβάλλουν στο να κάνουν το φαγητό μια μοναδική εμπειρία όταν ταξιδεύουμε. Όρεξη να έχετε να δοκιμάζετε!

greek food

4. Δημιουργούμε αναμνήσεις που θα κρατήσουμε για πάντα!

Έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότερες ιστορίες που διηγούμαστε έχουν να κάνουν με τα ταξίδια που έχουμε κάνει; Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά είδαμε κάτι που μας εντυπωσίασε και δημιουργήσαμε μια όμορφη ανάμνηση που θα κρατήσουμε για πάντα και που θέλουμε να τη μοιραστούμε. Μόνο και μόνο που βγήκαμε εκτός της καθημερινής μας ρουτίνας και κάναμε κάτι καινούργιο είναι σημαντικό και αξιοσημείωτο.

travel

Τέλος, τα ταξίδια δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης διάρκειας. Ακόμα και τα μικρά διαλείμματα του Σαββατοκύριακου έχουν τη δύναμη να σας αναζωογονήσουν. Ανακαλύψτε τους μοναδικούς προορισμούς μας σε Ελλάδα και Ιταλία και δημιουργήστε τις καλύτερες αναμνήσεις ταξιδεύοντας με τα πολυτελή cruise ferries της Minoan Lines.