19.06.2019

5 μουσεία που θα σας ταξιδέψουν στον πολιτισμό της Κρήτης

19.06.2019

Ο πλούσιος πολιτισμός της Κρήτης είναι ακόμα ένας λόγος να την επισκεφτείτε. Δείτε 5 κορυφαία μουσεία που βρίσκονται στο νησί και επισκεφτείτε τα με έκπτωση με την κάρτα σας Bonus Club.

Η Κρήτη είναι γνωστή για τις μαγικές παραλίες, τις αμέτρητες δραστηριότητες, τα παραμυθένια χωριά, τη φιλοξενία και την απολαυστική γαστρονομία . Στο επόμενο ταξίδι σας, γνωρίστε και την άλλη πλευρά της Κρήτης, αυτή του πολιτισμού και της πλούσιας παράδοσης, που δίνει στο νησί αυτόν τον ξεχωριστό χαρακτήρα, με μία επίσκεψη σε μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία. Φροντίστε να έχετε μαζί την κάρτα σας Bonus Club, για να απολαύσετε ειδικές εκπτώσεις στους χώρους των μουσείων.

5 Μουσεία που θα σας ταξιδέψουν στον πολιτισμό της Κρήτης 

Μουσείο Καζαντζάκη

Μόλις 15 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Ηρακλείου, στο χωριό Μυρτιά, εκεί που οι δρόμοι του κρασιού συναντούν τον λόγο του Καζαντζάκη και το ήρεμο Κρητικό τοπίο σμίγει με την αυθεντική φιλοξενία, λειτουργεί από το 1983 ένα μουσείο αφιερωμένο στον συγγραφέα του Ζορμπά και του Τελευταίου Πειρασμού.

Μουσείο Καζαντζάκη

Πηγή: kazantzaki.gr

Σ’ έναν χώρο όπου εναλλάσσονται το φως και η σκιά θα απολαύσετε ένα γοητευτικό ταξίδι στον βίο και τους στοχασμούς του συγγραφέα, μέσα από τις επιστολές και τα ημερολόγιά του, προσωπικά αντικείμενα και ενθύμια των ταξιδιών του, δυσεύρετες φωτογραφίες, θεατρικό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον λογοτεχνικό του κόσμο.

Στο τέλος της ξενάγησής σας, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το καφέ και το πωλητήριο του μουσείου όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εκδόσεις και επιλεγμένα αντικείμενα υψηλής αισθητικής και μοναδικού ύφους, όλα εμπνευσμένα από το έργο του συγγραφέα.

Χρήσιμες Πληροφορίες για τα Μέλη του Minoan Lines Bonus Club:

  • 20% έκπτωση στο εισιτήριο εισόδου
  • 20% έκπτωση στο καφέ και το πωλητήριο

Στοιχεία Επικοινωνίας: 
Μουσείο Καζαντζάκη
Μυρτιά 70100, Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ.: (+30) 2810 741689  |  Fax: (+30) 2810 742232
www.kazantzaki.gr

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Επισκεφτείτε το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το οποίο αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την πόλη του Ηρακλείου. Περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό νεοκλασικό διατηρητέο οίκημα της οικογένειας Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού (1903) όπου στεγάζεται και γνωρίστε τις μοναδικές συλλογές και τα πολύτιμα εκθέματα της ιστορίας του νησιού που φιλοξενεί, πραγματοποιώντας μία ολοκληρωμένη διαδρομή στην Κρήτη από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια έως τη σύγχρονη εποχή!

Μουσείο Κρήτης

Πηγή: historical-museum.gr

Eνημερωθείτε για τις περιοδικές εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο χώρο και οργανώστε την επίσκεψή σας. Στο χώρο του μουσείου λειτουργούν επίσης καφέ και πωλητήριο.

Εκτός από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, δείτε ακόμα 5 αξιοθέατα που θα σας συναρπάσουν στο Ηράκλειο!

Χρήσιμες Πληροφορίες για τα Μέλη του Minoan Lines Bonus Club:

  • 40% έκπτωση στο εισιτήριο εισόδου
  • 20% έκπτωση στο καφέ και το κατάστημα στο χώρο του Μουσείου

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Οίκος Α. & Μ. Καλοκαιρινού
Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7
71202 Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ.: (+30) 2810 283219, (+30) 2810 288708  |  Fax: (+30) 2810 283754
www.historical-museum.gr

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Στη βορειοδυτική πλευρά του λιμανιού της πόλης των Χανίων, οι Βενετοί κατασκεύασαν το Revellino del Porto, ένα οχυρωματικό έργο για την προστασία του λιμανιού. Σήμερα, στο κεντρικό κτήριο του φρουρίου «Φιρκά» στεγάζεται ο κύριος αριθμός των εκθέσεων του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. Στους δύο ορόφους του μουσείου θα περιηγηθείτε στην ναυτική ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας.

crete

Προικοδοτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και λειτουργεί με την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφέρειας Χανίων, του Δήμου Χανίων και του Ναυστάθμου Κρήτης. 

Ξεκινήστε από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και συνεχίστε την βόλτα σας στην σαγηνευτική Παλιά Πόλη των Χανίων.

Χρήσιμες Πληροφορίες για τα Μέλη του Minoan Lines Bonus Club:

  • Μειωμένο εισιτήριο 2,5 ευρώ (αρχική τιμή 3 ευρώ)
  • 10% έκπτωση στο πωλητήριο

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης - Νεώριο Moro

Σημαντικό βήμα ανάπτυξης του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης αποτελεί η παραχώρηση, από το ΥΠΠΟ, ενός από τα Ενετικά Νεώρια του Moro στον μυχό του παλιού λιμανιού των Χανίων, για τη δημιουργία της μόνιμης έκθεσης. Το Νεώριο έχει αποκατασταθεί μερικώς με τη συνδρομή φορέων και ιδιωτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετική έκκληση του Μουσείου και πλέον φιλοξενεί τα στολίδια του Μουσείου.

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης - Νεώριο Moro

Πηγή: mar-mus-crete.gr

Κύριο έκθεμα είναι το αντιπροσωπευτικό ομοίωμα πλοίου Μινωικής Περιόδου, το οποίο ανακατασκευάστηκε, το πειραματικό μοντέλο, τα εργαλεία και υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και μια πλήρης σειρά φωτογραφιών, που παρουσιάζουν τα στάδια της ναυπήγησης καθώς και τον πειραματικό πλου.

Στο Νεώριο Moro λειτουργεί και η μόνιμη έκθεση παραδοσιακής ναυπηγικής στην οποία παρουσιάζονται μικρά μοντέλα παραδοσιακών σκαφών, εργαλεία των παλαιών καραβομαραγκών, παλάγκα, ναυτικούς κόμπους κ.λ.π.

Χρήσιμες Πληροφορίες για τα Μέλη του Minoan Lines Bonus Club:

  • 10% έκπτωση στο πωλητήριο

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Ακτή Ενώσεως
Παλαιό λιμάνι Χανίων, Τ.Κ. 73136
Τηλ.: (+30) 28210 91875  |  Fax: (+30) 28210 74484
www.mar-mus-crete.gr

Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ»

Η περιοχή της Χερσονήσου είναι κυρίως γνωστή για τις όμορφες παραλίες και τον τουριστικό χαρακτήρα της. Όμως, στην περιοχή βρίσκεται ένα σημαντικό μνημείο πολιτισμού, το Μουσείο Παραδοσιακής ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ». Με μία επίσκεψη στο Μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τη λαϊκή παράδοση της Κρήτης και να πάρετε μια γεύση από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις λαϊκές τέχνες, την προβιομηχανική τεχνολογία, αλλά και την περιβαλλοντική ανάπτυξη του νησιού, μέσα από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ»

Πηγή: facebook.com/cretanopenairmuseum/

Στο τέλος της ξενάγησής σας, μπορείτε να καθίσετε στο παραδοσιακό καφενείο ή να περιηγηθείτε στο πωλητήριο του Μουσείου όπου θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

Χρήσιμες Πληροφορίες για τα Μέλη του Minoan Lines Bonus Club:

  • 20% έκπτωση στα εισιτήρια εισόδου για ενήλικες, παιδιά και φοιτητές
  • 20% έκπτωση στο café και το πωλητήριο του Μουσείου

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Λ. Χερσονήσου, θέση Πλάκα, Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ.: (+30) 2897 023660
www.lychnostatis.gr

Φωτογραφία άρθρου - Πηγή: kazantzaki.gr